Hvordan gi tilganger til ledere og administratorer

Det er administrator som har ansvar for å gi ledere og nye administratorer tilganger.

Hva er en ledertilgang?

En tilgang som leder gis til personen som er leder for en avdeling. Dette gir leder tilgang til 'leders innsikt' med informasjon knyttet til alle ansatte som ligger i denne avdelingen.

Gi en leder tilgang

Skjermbilde 2024-03-04 kl. 10.56.11

1. Gå til "organisasjon" som administrator
  2. Huk av den ansattes (lederens) navn (eller opprett ny bruker - les hvordan her)
  3. Klikk "endre tilgang"
  4. Huk av avdelingen(e) i listen til venstre lederen skal ha tilgang til.
  5. Tildelte avdelinger havner på høyre side:
  6. Huk av for "skal være administrator" hvis personen skal ha denne tilgangen.

Tips!

• Tenk nøye gjennom hvem som trenger å være administratorer, det holder med at det er 1-2 personer som har dette ansvaret.

Oversikt over roller

Nederst i avdelingslisten finner du en filtreringsliste over alle ledere, administratorer og alle ansatte i hele organisasjonen.

Dette er kun en filtrering, og det vil være noen begrensinger for hva du kan gjøre av endringer her. Skal du for eksempel legge til en ny ansatt, må dette skje fra den avdelingen den ansatte tilhører.

Tips!

• Sorter "ledere" etter avdeling slik at du får et oversiktsbilde over hvem som er tildelt lederrolle i hver avdeling.
  • Alternativt kan man gjøre dette ved å gå tilbake til «oversikt» og se på organisasjonskartet.